När jag har orken till det

Massor som händer just nu, kommer en uppdatering om allt när jag har orken till det. Robin har iallafall skrittats nu i två dagar efter hans vaccination, går inte att rida ordentligt hur som helst just nu, hårt och isigt.. Lite snö kan det få komma om det ändå inte tänker bli sommar igen. Godnatt, sängen väntar!

Fick en samtal

Rinner tårar efter http://ristiniemi.blogg.se/ fina inlägg.. Och förstår nu att det är över på riktigt med ponnytiderna. Det är nära.. jag är alldeles svag ikväll. Vid 9 fick jag ett samtal om Robins annons på hastnet, blir alltid så chockad och ställd, dom verkade positiva iallafall och skulle höra av sig på fredag om provridning.. Det är så svårt att ta sånt här på allvar, när man börjar tänka djupare på situationen vill jag bara lägga mig ner. Det är väl okej att vara svag och gråta nu? Ska försöka krypa ner i sängen och försöka tänka på annat.. Godnatt! 
 
 


Han är ett minne för livet.


Busterträning 27 okt

Busterträningen gick bra igår, har gått bättre men kändes ändå inte helt fel när vi hoppade igenom banan på slutet däremot vill jag gärna ha kritik och höra vad jag gjorde bra och minder bra så jag kan träna på det till nästa träning men fick inget sånt den här gången, blev lite små irriterad faktiskt men men.

Min motivation har blivit mindre nu när jag inte har någon tävling eller någon framtid att se framemot nu när ponnytiderna är över, nu tränar jag enbart för att hålla Robin i ett bra skick och rida honom ännu lydigare så att den nya ryttaren känner sig nöjd.. Känns nästan dumt att säga att jag är omotiverad men med det menar jag självklart inte att jag har tappat intresset för varken Robin eller hästar det känns mer jobbigt att jag inte har något att satsa på längre som jag alltid haft, en konstig känsla helt enkelt. På ett sätt längtar jag till jag har fått en ny liten stjärna som jag kan se framtiden med. MEN först ska Robin få hitta ett bra hem, det är de viktigaste för mig juste nu!
 
 
 
 


Ögongodis

Fick just se ögongodis! Mer säger jag inte.. är iallafall glad och ler bara :) Ikväll har jag varit ute och ridit med Amanda runt stora nyby, skrittade bara pågrund av att Laina skulle gå lugnt + att båda bara har 2 broddar på varje sko än så länge, hoppas R kan sköta sig på Busterträningen imorgon ändå ;). Nu är det dags för att duschen skola imorgon igen och sen intervju, spännande och lite nervöst! 
 
 


Veckans ridning

Här kommer veckans ridning som ett rullande band! Blev mycket ridning i ridhuset denna vecka.. blir en lugnare nästa vecka!

Tisdag: Busterträning, har gått bättre, hittade inte den rätta sitsen förns på sista linjen då han hoppade super! Fast kan inte påstå att det gick dålig heller, han var fin det var han! 

Onsdag: Fick en vilodag, halkan kom..

Torsdag: Träning med ridgym, mycket bommar. Gick riktigt bra, gammgubben är lydig och uppmärksam behöver nu mera bara tänka galopp så blir det så, lilla bästa R.

Fredag: Dressyr ridning på liljaridningen, gick super idag också, halterna vart mycket bättre än förra veckan, han tyckte det var lite jobbigt med ryggningarna men gjorde det bra ändå, och nu till det bästa.. den förvända galoppen, vilken dressyrponny jag gömt bort bakom hoppningen.

Imorgon vet jag inte riktigt hur jag ska göra, snön har vräkt ner ikv och Robin har inte fått sina broddar än så jag antar att jag är tvungen att låta honom få vila även fast det inte känns bra på nått sätt.. MEN bättre det än att han halkar och sträcker sig! :) Finfina ponny!


Jag är taggad!

Ikväll är det dags för Busterträning, jag är taggad! Min vecka att ta ut hästarnn, oj vad jag är trött nu skulle egentligen behöva sova ett tag så jag orka med träningen ikväll men jag håller nog ut så jag kan somna direkt efter träningen istället. Hade nog inge mer att säga nu så ha det bra!
 
Fick veta något positivt igår!! :)
 
 


Robin / provridning

Efter två dagars vila pågrund av halka så for jag idag upp och red Robin ett pass på banan för att känna igenom honom innan morgondagens träning för Buster. Mycket halter och igångsättningar, volter, öppna, sluta och allt det där som får Robin att lossna lite, han var super fin! Inte alls stel eller motvillig. Det är verkligen såna här gånger man inser hur fin han är i dressyren också men vad gör det när ryttaren inte alls är lika bra på det.. Tror det är på tiden han får komma ut och visa upp sig på dressyrbanorna, hoppas att någon fin flicka köper honom och satsar på dressyren mer än vad jag har gjort dom här åren. 

Som ni vet så var jag och pappa till Luleå i lördags för att provrida en liten! Jag är nöjd med vad jag såg och kände, jag är lite spänd och har ett leende på läpparna! :) Nu ska jag promenera till stallet och göra kväll för lilla Robin, Ha det bra så länge!
 
 


Snön har kommit

Snön har kommit. Igår kom snön över Vännäs.. inget jag gillar så speciellt mycket, kanske när det har kommit lite mer och det är 5 minus och puder och bra ridföre så duger det men när det är 0 gradigt och stenhårt och ishalka så ogillas det enormt (speciellt nu när R inte har fått på sig skorna med broddar än), sen kommer den där förbaskade istiden också.. då man får snöskägg och rödnäsa, isbitar som tår och likadant med händerna.. jo jag menar naturligtvis när det är 30 minus... Okej det negativa är över nu, över till det lite mer positiva! 

Igår var det liljaridning, hoppade och galopperade bommar, Robin kändes fin.. Märktes tydligt vilken som var hans bättre varv på dom där 5 galopp bommarna på 3 meter, mycket bra övning om inte annat! Idag hade vi Liljaridning dressyr, antingen är det jag som har så sjukt hög press på mig och Robin och för att jag vet att han kan eller så är det bara så att Robin hade en dålig dag idag som allt blev lite knäppt när vi satte igång galopp till halt.. var inte våran grej iallafall! MEN där har vi det, något nytt att träna på!

Imorgon tar jag och pappa bilen till Luleå där vi ska kika på en häst, Spännande! Hoppas verkligen vädret håller i sig som idag så det inte blir inställt bara.. mhf! Men som sagt.. fint väder = åka bil till Luleå! :) Nu är det dags, middag ska göras med min kära mamma, pappa är borta. Myskväll med M alltså, Ha det så bra så länge! (har så få bilder på Robin på den här datorn så ni får en favorit i repris från Vindeln.)
 
 


13 oktober 2010

Har samlat ihop mina krafter ännu en gång. Idag efter skolan drog jag med Mia upp till Norrmalm för att se på Eva träningarna, kul! I mörkret for jag sedan ut och red Robin stora nyby, han kändes fin, pigg och glad precis som vanligt, Gubben min! Imorgon är det dags för liljaridning, hoppas verkligen jag hinner hem så jag kan ha Robin. Nu ska jag snart släcka ner datorn och bädda ner mig i sängen.. en dag imorgon också, Godnatt!
 


Nu är han ute..



Det känns overkligt.. min fina!

Helgens resultat och känslor

Här kommer helgens resultat och känslor: 

Lb+5: Kändes super på framhoppningen, lika så på framridningen. När jag kom in på banan fortsatte flytet, han var lugn, stabil och gjorde precis allt jag ville. Fick gå ut sen och ladda om för omhoppning, i omhoppningen tog vi det rätt lugnt, ville hellre ligga på nolla än att ha ett ner men när jag red mot näst sista hindret och tog förhållningen och han lystnade till riktigt bra men han inte lyfta upp sig ordentligt och petade därför en bom men annars var rundan klockren, han var superfin och slutade på en 3e plats. :) 
 
 
 
 

 
 
LA:
Fortfarande lika fin, lite segare denna klass men fortfarande på hugget. Innan jag gick in på banan kom det massor av tårar.. dom bara rann jag började tänka allt mer på att det var sista gången jag går in, så nervös och så taggad på samma gång med finste R, jag kände mig svag och alldeles skakig..

Gick in på banan för att vänta på den före mig.. tårarna rann fortfarande och när jag fick startsignal och började rida mot första hindret var allt alldeles suddigt av tårar.. men han hoppade allt, han var med mig i varje språng han kämpade sig vidare och var jätte fin, slog 2an riktigt kraftigt och kastade sig åt höger men hade turen med oss för en gångs skull, han snuddade också i några fler bommar men var ändå på hugget, han fixade 3 kombinationen klockrent och vi kom oss till omhoppning, vart helt chockad och hoppade första i omhoppningen som var 2 kombinationen gjorde en snäv sväng och var inte tillräckligt lätt i sitsen så han han inte upp med fram så han rev, efter jag hoppat kombinationen fick jag en black out minns inte alls banan.. efter råd från sidan kom jag tillbaka till verkligheten.. Robin var så fin! han tog för sig och han älskade det.. ja det var nog det härligaste känslan att gå i mål och inse att gud vad fin häst jag har och gud vad jag älskar honom för allt han ställer upp för! Glädje tårarna kom och Mari kom efter mig.. Slutade på en 4e plats. :)



 

Det var min sista klass.. min sista tävling och mina sista två rosetter med Robin.. Ja nu är jag tårögd igen.. min bästa Robin Hood! Orden går inte att beskriva.
 
 


Godnatt

Allt är klart för imorgon och Robin står i sin box och väntar på morgondagen precis som jag.. fast jag vet inte samtidigt som jag längtar så vill jag inte.. imorgon är det sista gången jag går ut på en tävlingsbana med finaste R, kännsoverkligt.. det går inte att beskriva. Det här är det jobbigaste jag har varit med om. Ska iallafall försöka hålla huvudet högt och försöka låta bli att gråta imorgon och bara tänkta på att det är roligt, men det kommer vara en utmaning.. en utmaning som också kommer vara ett minne som kommer vara föralltid precis som min Robin. Avslutar med det här inlägget idag. Imorgon kommer förhoppningsvis filmer från klasserna och bilder. Godnatt
 
 




Stallet nästa!

Drar mig mot stallet. Imorgon är det årets och våra SISTA tävling TILLSAMMANS.. Blandade känslor! Ska nu ta och bege mig mot stallet, rida, mocka, smörja, torka, packa.. ja det där man brukar göra nnan tävling. Var väl bara det jag hade att säga just nu. Dags att göra något av lördagen! Ikväll är det hästhoppning på TVn och ladda upp för morgondagen. Ha en bra dag!
 
 

Det är storm ute!

Igår var det inte planerat att jag skulle fara ut och rida pågrund av min värk i magen, men när jag väl stod i stallet och borstade min R så kunde jag inte låta bli att ta på honom sadeln och fara ut en sväng runt Vännäs, blev mest skritt eftersom det blåste extremt mycket och det var kålsvart ute. Han kändes fin och fick bli uppmjukad i sidorna. Idag hade jag tänkt att han skulle få vila så han får vila en dag innan tävlingen i helgen tycker det passar in bra idag när det regnar och blåser som tusan! Vilken väder... nu är jag less varför var inte sommaren längre för?

Nu dags för ännu mer plugg.. ska försöka få tag i mamma också så jag kanske får fara och rida på liljaridningen.. men är tveksam eftersom jag hoppade skolan idag också. Förbannade mage!!
 
 


Casten otto nagel


Busterträning 5 okt

Igår var det busterträning.. Robin var super fin, lydig och precis som jag ville ha honom. Märkte igår också att jag inte behöver hjälpa honom in på kombinationerna, egentligen förstör jag bara när jag börjar plocka i honom så istället ska jag bara låta honom gå av sig själv så fixar han det perfekt. Sista språnget på 2 kombinationen igår var verkligen perfekt, vilken känsla! :)

Känns toppen inför helgen nu, jag är laddad.. Robin verkar laddad! Sista tävligen och allt om vi inte satsar på att åka ner till Sundsvall 18 okt, tror jag det var. Ja allt beror på hur försäljningen går. Har en liten hemlighet också men kan inte hålla mig längre.. jag ska fara och kolla på en häst nästa helg, spännande!! Tjejen som äger hästen är verkligen super trevlig och vi har pratats vid några tillfällen på telefon, vi får se helt enkelt hur det går! :)

 


Tittar på VM och längtar till träningen ikväll

Jag börjar se det positiva i det hela i mellan åt! Ser framemot storhäst tiden.. ne som ni märker.. inget avslut för mig inte jag fortsätter på storhäst efter ponny tiderna. Sittter nu och kikar på VM, mycket nerslag nu ett tag, inte så imponerande.. Nu ser jag framemot Busterträningen ikväll, sista träningen innan tävlingen i helgen om jag inte ska ha honom på liljaridningen på torsdag iofs. Nu ska jag fortsätta se på VM, rodrigo Pessoa leder just nu! Ha det bra så länge!

 


Minnen

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att Robin är bäst, finast, mitt hjärta osv.. men det räcker inte med ord det är så mycket mer. Jag har tagit med beslut och det gör ont.. obeskrivligt ont! Enda sen jag började rida honom har jag tagit bild efter bild.. här kommer en del av dom 100 tals bilderna. 
 


RSS 2.0