idag ska jag rida stora nyby..

I veckan har Robin haft det lugnt. Har ridit honom vanligt hela veckan och ingen hoppning har stått på schemat och nu fick han två vilodagar (fredag-lördag) för att få ta det lugnt på betet och för att ryttaren inte har varit i rätt form men nu är vi på G igen, idag ska jag ut och rida stora nyby och se så han inte har blivit allt för stel på dom här två dagarna men det tror jag inte. Min finaste ponny!
 
 


 
 


Robin Hood


Robin är bäst

Igår fick Robin en förtjänad vilodag. Som Robin har hoppat i helgen och vilka resultat vi har fått, känns underbart! Trodde svackan aldrig skulle ta slut men med viljan och allt peppande utifrån klarade vi helgen förvånansvärt bra, är stolt över min stjärna! :) Har filmer på varje klass i helgen som kommer senare, sofies mamma har nämligen filmat alla klasser med deras videokamera så nu behöver jag bara vänta in att hon ska komma hit så vi kan lägga över dom! Vill se dom igen och känna känslan ännu en gång, Robin är bäst!

Igår när Robin fick vila fick jag ett uppdrag att rida Julias B-ponny Granard på åkern, har ridit henne lite förut. Blir inga långa pass eftersom jag är förstor men det verkar hjälpa Julia och det är roligt att höra, hon har till och med tagit bort gräsätar tygeln nu i efterhand. :) Iallafall så red jag henne på åkern och tränade halter och igångsättningar, från början var hon en envis liten sak som vägrade göra det jag sa, hon ställde sig på två ben några gånger och gjorde några fina bocksprång men när hon insåg att hon inte skulle få av mig slutade hon och gjorde riktigt fina halter och igångsättningar utan att sura. Eftersom jag är så pass stor så blir det inga långa ridpass med henne men det verkar räcka att jag bara sätter mig upp en kvart! Hon är så fin den där lilla B-ponnyn! 
 
 


 
 


Bildbomb från Piteå



 

finaste 
 

Glad ryttare efter en felfri grund i LA! 
 


 
 
 
Sist men inte minst den sköna liraren Marie och jag
 
 
 


Resultat från Piteå

Nu kommer resultaten från helgen tredagarstävling i Piteå!

Lb fredag: Red på ett helt annat sätt än vad jag brukade och allt funkade riktigt bra, allt flöt på bra.. kom till omhoppning där jag tog det lite lugnare än jag brukar och slutade på en 3:e plats som 0-0:a

Lb lördag: Han kändes fin på framhoppningen, gick in på banan och allt flöt på bra och han var riktigt fin. Det var höjning i omhoppningen till Lb+5 alltså 105cm, alla hade hoppat omhoppningen så det gällde på mig nu, jag tycker inte att jag körde så värst mycket, allt kändes klockrent och vi slutade på 0-0 och bästa tiden och tog hem segern i klassen! Finaste Robin :)

La lördag: Han kändes inte lika fin på framhoppningen men allt rullade på bra men när jag kom ut på banan fick vi först ett stopp på 2an då jag inte riktigt vet vad som hände, tyckte att jag la honom rätt men han bjöd inte till riktigt, vi fortsatte och kom till sjuan där vi kom för snävt på ett räcke och stoppade där också så vi blev utesluten men det känns skönt att veta varför han stannade på 7an så det inte hade varit ett likadant stopp som på 2an

La söndag: Han gick super på framhoppningen, han hade viljan och allt kändes super! Men just när jag har gått in på banan när den andra tjejen rider så flyger hon av och hästen trampar på henne så vi får kalla på ambulans då ändrades allt i min skalle, jag vart nervös och rädd på samma gång, väntade i en kvart ungefär sedan fick jag köra igång. Med massor av nervositet i kroppen började jag hoppa.. när jag kom mot muren där hon hade flygit av vart jag tveksam men använde rösten så han blev övertygad och hoppade, slutade med att jag nollade grunden och allt kändes riktigt bra! Var längesen han gick nolla i La också så jag var jätte nöjd redan då! Sen var det dags för omhoppningen, den här klassen var även AC-BD cupen, det stod mellan jag och Charlotte Ristiniemi på Deisel. Båda slutade me 8 fel i omhoppningen men Challe hade bättre tid och tog där med hem segern men jag var super nöjd med en andra plats efter allt.


Fredag: Lb: 0-0 tredje plats
Lördag: Lb: 0-0 Segrade & La: ute
Söndag: La: 0-8 En andra plats i AC-BD cupen



Finaste Robin Hood!!
 
 


han kändes bättre idag..

Har varit uppe och hoppat för Carro idag med! Igår gick det inge vidare som ni kanske läste i förra inlägget, idag började jag hoppa fram på några hinder som låg på 60 sen fortsatte jag hoppa på ett räcke som Carro höjde upp eftersom, han kändes bättre idag.. mer koncentrerad och gladare! Avslutade sedan på en linje som låg på 1.20 ungefär. Och även fast jag kom nära på oxern hoppade han upp sig bra och fortsatte på räcket där han hoppade riktigt bra, kändes skönt att inte få vara med om några stopp och sura miner idag! Har samlat mer positiva tankar till helgen nu än innan.. han kanske slipper bli en tråkig dressyrponny ändå min fina Robin!
 


 
 


Har massor att tänka på..

Jag är verkligen kass på att hålla uppdateringen! Drar igenom det jag kommer ihåg och sen får jag försöka bättra mig hädan efter. Har slutat skolan nu och har sommarlov, helt underbart! har så mycket tid till annat nu istället för att ha massa plugg som ligger bredvid mig varje kväll. Robin har fått vila lite extra nu på slutet eftersom han inte var sig själv på Surf.

I söndags var jag ute stora nyby och han kändes fortfarande lite seg men kom igång mot slutet och det flöt på riktigt bra tillslut.

I måndags red blev det också en vända runt nyby, samma sak då.. han var lite slö till en början med kom igång efter att jag hade galopperat lite och kändes mycket finare på slutet!

Idag tisdag for jag upp på Norrmalm och hoppade för Carro, framridningen gick bra, han var jättefin och piggare än dom tidigare dagarna, hoppade fram och det gick bra tills det blev högre då han stannade tack vare fel avstånd, han har blivit en envis och klok ponny nu mera.. Hoppade sedan fram likadant på en oxer, kändes rätt bra, rev 2 gånger i rad men sen när jag la han helt rätt hoppade han jätte bra (hindret var kanske 1.20)! Sen var det dags för bana på 1.20. Började med att vi stoppade på ettan för att jag låg fel, tog om det och kände ingen glädje ifrån honom, fortsatte sedan och stoppade på andra som var en oxer.. sen var det nästan som jag fick trycka runt honom resten av banan..

Carro fick sätta sig upp och se om hon kunde göra något och hon föreslog att jag inte skulle driva med skenklarna utan bara vänta och bara ''åka med'', smacka om det behövdes men om jag bara la honom rätt så hoppade han. Jag tog nya tag och provade det Carro hade gjort och det funkade bra tills jag inte såg avstånd och då stoppade han. Blir så förbannad på mig själv.. känner mig verkligen kass när sånt här händer.. Nu får jag försöka samla nya tag till Piteå och hoppas att gudarna är med jag och Robin.

Just nu är känslan tung har massor att tänka på.. Robin kanske inte tycker det är roligt längre? han kanske inte vill mera? Kanske är lika bra att låta han gå över till en tråkig dressyrponny.. ja vad vet jag? Imorgon ska jag iallafall upp på Malmen igen och prova hoppa med Carro några språng så får vi hoppas att det går bättre än vad det gjorde idag på slutet. Men samtidigt så kan jag inte säga att det gick dåligt heller för dom första sprången idag kändes riktigt bra både på oxern och räcket.


Min finaste bästa ponny..
 
 


Bild från Surf
 
 


Sicken 18 åring jag har..

Jag och Robin laddar upp för hårdträning inför Piteå! Det blir Piteå i år trotts att det gick som det gick förra tävlingen, nu gäller det bara att ladda upp så båda är på topp! I måndags fick Robin äta gräs och må istället för att ridas och igår var vi ute en sväng och körde lite öppna och sluta, öka och minska! Trotts att det gick som det gick surf så verkar Robin vara en helt ny häst, han har energi som räcker och blir över och då har vi inte pratat om glädje sparkarna han har börja göra när man ska ta in han på kvällen, sicken 18 åring jag har, finaste! 
 


 Bild från Skellefteå 2006
 
 


Helgen slutade inte riktigt som jag hade tänkt..

Drar en snabb genomgång av dagens tävling. Helgen slutade inte riktigt som jag hade tänkt..

Lb: Hoppade på vanligt bett idag (första gången på 3 år ungefär), han kändes fin och jätte glad busponnyn! gick nolla men i omhoppningen hade vi ett nerslag pågrund av att jag svängde över hindret och inte efter, rätt surt! Om vi hade gått nolla hade vi tagit hem segern.. vet inte hur många gånger jag har fått så nu.. bäst att Robin lyfter på fötterna nästa gång!

Msv: Kändes fin på framhoppningen och allt flöt på bra men när vi kom in på banan vart det helt annars.. ettan var kanon, han lyfte riktigt bra med bak sen tvåan kom vi fel första gången och jag gjorde en volt och tog om men envis som han var stannade han igen.. så det blev uteslutning för vår del, men han var snäll som hoppade när jag tog om det efter uteslutningen trotts att han låg helt helt fel. Besvikelsen var stor när jag gick ut.. Jag vet ju att han kan så mycket bättre! 

I helgen har jag verkligen märkt att jag måste rida perfekt för att han ska ställa upp.. inte alltid lika kul alla gånger, hoppas på att han hjälper mig mer nästa gång. Nu dom 2 veckorna som är kvar till Piteå.. då blir det hårdträning tills jag och Robin har skärpt till oss! Det gäller att vi laddar upp nu, vi har trotts allt bara den här säsongen kvar att rida.. ojoj vad jag tänker på det där, jag vill verkligen inte! Säger iallafall grattis till Sofie sjöström som tog hem segern i dagen LB, finisar! 
 
  


 Första året, första tävlingen! 
 


Resutat från Surfs första dag.. och tankar.

Har tagit en vecka för mig att samla kraft för att skriva. Har inte så mycket att säga, allt har funkat bra med ridningen hemma och Robin är lycklig över att äntligen få ridas ordentligt efter sin förbaskade mugg. Här kommer resultaten från första dagen på Surf.

Lb: Gick bra med ett bra flyt i grunden, kom till omhoppning där allt gick riktigt bra men sen när vi kom mot sista hindret tog vi fel på avståndet och vi fick ett stopp. Om inte stoppet hade hänt hade vi varit placerade kanske till och med vunnit, menmen.. sånt händer. Lbn var också en stilbedömning i Mountian horse cup, vi fick 56p och det slutade med att vi tog hem segern över alla ekipage i den klassen i alla kat tillsammans med Charlotte Ristiniemi. Hade 8:or rakt igenom hela papperet, riktigt roligt att se! :)

La: Började dåligt, fick ett stopp på tvåan där jag klantade mig rejält genom att inte hålla om med benen och fega ur, men vi kom oss över andra gången och forsatte men slutade med 12 fel totalt.. inget att vara nöjd över. Tycker han kunde ha ställt upp mer än vad han gjorde..

Nu har mina tankar börja snurra, snart är drömmen över och går över till marddröm istället.. min älskade finaste bästa.. jag vill inte!! Tiden har bara sprungit iväg och snart är det farväl.. ännu en gång.. min älskade finaste bästa.. jag vill inte!!
 

 


 
 


RSS 2.0