Robin har vilat sig i form..

Dåligt uppdatering.. har sagt det förut och jag säger det ingen, skärpning! Robin har vilat sig i form och har ridits ikväll min finaste, Carro fick även sätta sig upp och rida lite och han var så fin! Inte ofta jag ser honom från backen. Imorgon är planerna att rida stora nyby och jobba med det Carro tipsade, Känns bra att få tips!
 
Har inte sagt så mycket om praktiken kom jag på så jag berättar lite kort. Praktiserar hos familjen Määttäs som har egna hästar, inhyrda hästar och lösdirft med mera. På dagarna rider jag hästarna tillsammans med Carolina Määttä. Trivs verkligen där och får rida riktigt fina hästar som Maya, Mindy och Leon. Om ni är nyfikna på mer om deras gård så har dom en egen hemsida också: www.stall-ray.com.

Nu ska jag försöka göra kväll och gå och lägga mig, det är en dag imorgon också och jag måste samla nya krafter och imorgon får jag till och med rida min egna lilla ponny, jag är verkligen glad att han är frisk från muggen nu! :)

 

 
 
 
 


Robin är bättre.. Annan ponny på Busterträningen

Robin är på bättringsvägen idag.. Promenerade en bit på vägen och han verkade inte ha så värst ont längre enda gångerna han haltade var när han skulle sakta av från trav till skritt så nu hoppas jag på det bästa! Att han kan ridas om bara ett par dagar!

Ikväll blir det spännande.. Ska nämligen hoppa Shiela, en C-ponny som står i vårat stall. Kommer nog bli mycket annorlunda också efter att ha hoppa Robin så mycket! Hur det gick kommer senare nu måste jag byta om för att fara till stallet! Bilderna nedan är på lilla Shiela.

 


Lägger ner snart..

Mitt humör är på noll. Jag trodde det skulle gå ett år utan problem med muggen och hälta men jag hade tydligen så fel så fel.. Robin står nu inne med svullet ben tack vare muggen och inte bara det oren är han också.. När ska det ljusa tiderna komma? frågar jag mig själv.. är jag allt annat än glad. Från en kväll med träning till en annan blir han både svullen och oren.. känner inget sug för detta längre, lägger ner snart.. 
 
 
 


 
 


Allting kan inte vara perfekt jämt!

Dags för en uppdatering! Mycket som händer i livet nu hinner inte ens slänga in inlägg på bloggen såg nyss att det var en hel vecka sen jag gjorde det sist, inte bra! Veckan som gått har varit än rätt jobbig vecka.. Robin har haft dåliga dagar och jag har inte alls kunna rida som jag har velat.. slutade med att jag for och hoppade i torsdags(?) för att göra något med lite mindre krav och som jag vet Robin tycker om så vi båda fick ta nya krafter men trotts det hjälpte det inte, Hoppas på en bättre vecka i veckan!
 
Idag har jag och Robin haft våran första hoppträning ute för Buster. Gick helt okej, jag sätter dock höga krav på mig själv Robin var rätt stark med hacket idag slutade med att jag tog bort luddet så jag hoppade på kedjan och det blev bättre. Blev också besviken på mig själv ikväll för att jag inte lyckas med det jag ville men som sagt jag måste lugna mig med mina krav, allting kan inte vara perfekt jämt! 
 
 


 
 


Gårdagens träning för Buster..

Gårdagens träning för Buster. Robin skötte sig bra för att ha en sån nötande ryttare på ryggen.. från början på träningen gick inget som jag ville men efter att ha kommit till rätta i ridningen kändes allt riktigt bra, blev en high 5 med Buster efter sista banan, bra avslut på träningen, Finfina ponny! 
 
 


 
 


Längtar tills man kan rida till sandtaget..

Ikväll är det dags för Busterträning! Igår bar det av stora nyby.. längtar verkligen tills man kan rida upp till sandtaget osv istället för att fara samma runda varje eviga dag. Jobbade med mycket öppna, sluta osv för att mjuka upp honom lite, tränade också vidare på bynena men det gick inge vidare han vart mest spend och började stressa lite smått men annars var han fin! Uppdatering om träning kommer senare!
 
 


 
 


Längtar tills fotbollsplanen är framme..

Fick en fråga om kavajen är såld och det är den inte så om du som frågade är sugen så är det bara att skriva till mig! Visste inte något annat sätt att nå dig därför skriver jag på bloggen så du kanske ser det snart!

 I torsdags var jag ute och red stora nyby, jobbade med övergångarna eftersom han gärna vill kasta upp huvudet i avsaktningarna, funkade bra och han var fin!

Idag fredag: Idag for jag också stora nyby försökte ge mig in på galoppombytena, som vanligt funkade det bra att byta till vänster men svårare att byta till höger. Han blev lite stressad men han försökte och vi fortsätter träna vidare på det! Annars kändes allting bra han var fin och tog alla avsaktningar super! 

 
På söndag är det dags för Busterträning igen.. känns som det var längesen sist, tror det kan bli en kämpig träning! Längtar tills fotbollsplanen är framme så jag så snart som möjligt kan börja jobba honom på volt och göra serpentinbågar mellan dom där förbaskade pinnarna.. ja det är inte roligt men det är väl behövligt och det ger resultat!
 
 


Bild från äldre dar.
 
 


Praktik hos Määttäs, anmälan till tävlingar osv.

Känner att det är dags för en uppdatering nu det har varit lite tyst ett tag. I måndags började jag min praktik hos familjen Määttä har fått rida Mindy, Maja och Leon dom här få dagarna, alla är super fina! Robin känns liten nu när jag rider storhästar mer men han är lika fin ändå min lilla ponny. Provar just nu att rida på jakt kandar och det går väl lite fram och tillbaka, ibland kastar han lite med huvudet i avsaktningarna men är fin annars blir lite hängade ibland i vänstertygeln men det jobbar vi med, nästa bett som ska prövas är ett vanligt bett med fasta ringar. Har aldrig tidigare tänkt på att prova så mycket nya bett, har alltid ridit med hack när jag hoppar och när jag är hemma och rider dressyr är det ett rullbett som gäller men här om dagen fick jag en idé om att prova något nytt! nyttigt för lill Robin tror jag också! 

Igår anmälde vi mig till Vännäs tävlingen i Maj, ska bli roligt att tävla på hemma plan! Var längesen jag gjorde det sist. Av någon anledning så har Robin alltid haft något som har gjort så han inte ha kunnat vara med men nu hoppas jag på att han håller sig frisk hela säsongen ut! Ikväll kom proppen ut för hippos tävling också som är före vännäs, där har vi också just anmält oss, ser framemot att börja hoppa ute, det är på tiden. 
 
Sommar börjar komma nu också.. Robin har fått gå utan täcke nu för första gången det här året och jag tror han är lika glad som jag som slipper det där tjocka täcket och allt fallande snö. Snart kommer väl dom tiderna när han skitar ner sig som mest, dock inget jag ser framemot men Robin tycker nog det är härligt! 
 
Ridpassen i veckan:
Måndag:
 Hade tänkt mig en lugn skrittur men jag kunde inte låta bli så jag red honom i alla gångarter på jakt kandaret för första gången, han var pigg och glad! :)
Tisdag: Efter en hård helg med tävlingar i Gävle fick han en vila som han förtjänat!
Onsdag: For upp på Norrmalm och red lite på lilla ridbanan ute! Gick rätt bra, han var lite fast i vänster där ett tag men jag tycker det släppte rätt bra efter ett tag, tränade tempoväxlingar, skenkelvikningar och öppna och sluter. Finaste Robin!   

Inlägget vart längre än jag trodde det skulle bli.. undrar om någon verkligen kommer orka läsa allt rakt igenom Bra fråga! Nu ska jag ta en varm dusch för att sedan försöka sova tidigt, är helt slut! Cyklade till & från Brån idag, motvinden hem gjorde mig på riktigt dåligt humör och då har jag inte ens nämnt uppförsbackarna!


 
 


Uppdatering om helgens tävling

I fredags vart det bilfärd ner till Gävle, efter många mils bilåkande började finkan åka konstigt vi stannade och kollade och det slutade med att vi fick lasta ur Robin och byta däck.. efter det tog vi nya tag och fortsatte resan mot Gävle. Väl nere i Gävle lastade vi ur grejerna och jag mjukade upp Robin lite i alla gångarter efter den långa åkturen på framridningen. 

Här kommer resultaten: 

Lördag:
LB(1m): Allt flöt på bra, han hoppade fint och lydnaden var bättre än väntat! Kom till omhoppning där jag tyvärr höll han för mycket till näst sista hindret och där efter red på som en galning för att klara 5 galoppsprång men det gick inte alls så han tog ett omtramp och slog ner sista också. Men jag är mycket nöjd över grunden dock lite surt att jag klantade mig så mycket på sista linjen i omhoppningen men ibland måste man försöka också. 

LA(1.10): Gick också bra, hade ett ner in på kombinationen annars var vi nolla, allt flöt på bra och han tog alla mina halvhalter perfekta! 

Söndag:
Laget LA+5(1.15): Kom inte långt tills vi stannade ut oss. Nu i efterhand när jag har kollat på filmen några gånger så rider jag inte alls lika bra som jag red på LAn dagen innan. Mitt fel helt klart!
 
MSV B(1.20): Efter en dålig början på dagen var jag inte speciellt taggad på att gå in och hoppa en högre klass men jag bestämde mig att jag skulle försöka och det gjorde jag också och vi kom oss runt banan och slutade på 10 fel var av 2 för tid. Var väldigt nöjd efter ritten och var glad att jag klarade det trotts allt som hade hänt klassen innan. Mitt mål var egentligen att ta mig över ettan men efter att ha satt upp tempot en aning och bestämt mig för att hoppa så fortsatte jag runt hela banan. (Filmen nedanför är från msv, som ni ser har jag satt upp galoppen och jag rider rätt bestämt, använder också rösten en aning på slutet under ritten, trodde dock inte det var lika mycket som det hörs på filmen, haha) I efterhand fick jag också veta att jag hade legat 3a tills sista hästen hade ridit, var riktigt roligt att höra! Nu är mitt mål med den här säsongen klarade nu är det bara att höja kraven en nivå till, det är nästan overkligt. Finaste Robin!

 


 
 
Bild från LAn på lördagen.
 
 
 


Fullbokad dag

Fullbokad dag. Idag har det varit allt annat än lugnt, började med en morgon med Björn sedan är promenad hem. När jag kom hem var det bara att ta på sig ridkläderna och fara ut och rida men inte Robin.. Hade fått äran att sätta mig upp på Shiela, var ett bra tag sen jag gjorde det sist. Red upp på Norrmalm och hade turen med mig och kunde rida i ridhuset, till en början var hon allt annat än arbetsvillig men nära slutet släppte det mesta som jag hade försökt jobba med, är dock inte van att rida en så pass grov häst som är helt annars är min egen Robin men det är kul med lite omväxling ibland. Arbetade mest med tempoväxlingarna och att hitta rytmen i gångarterna och få en arbetsvillig häst, svårare än ni tror kan jag säga er! Man märker att hon är ett sto mer behöver jag nog inte nämna. Men är nöjd över förändringen som blev efter att ha ridit ett pass på 45 - 60 minuter.

Med Robin blev det en promenad och inte en skrittur som jag hade planerat men det är nog lika bra så. Imorgon ska jag upp tidigt och ta ut hästarna och när jag lix gör det har jag tänkt försöka fara ut och rida efter att ha fixat allt i stallet och vid 1 tiden bär det nog av mot Gävle! Nu ska jag promenera till stallet och smörja, packa och tvätta min finaste!

 
 


 
 
 Bilder från gårdagens bus i hagen
 
 
 


Tidig morgon

05.45 klev jag upp imorse för att utfodra hästarna och ta ut dom i hagen, efter att ha fått hjälp av pappa med alla hästar mockade jag och gjorde klart i stallet så nu återstår bara ridningen. Dagens ridpass blir mycket galopp och trav om det finns ett bra underlag att rida på vill säga.. ska även träna mycket på lydnad idag så han lyssnar både fram och tillbaka. 

Veckans planering: 
Onsdag - Rider i alla gångarter, mycket lydnad. 
Torsdag - Lugn ridtur i skritt och kanske lite trav
Fredag - Mjukgöring i alla gångarter men ändå inte så hårt. 
Lördag - Tävling Gävle. LB(1.00)-LA(1.10)
Söndag - Tävling Gävle LA(1.10)- Laget LA(1.15)
(Om jag har blivit uttagen vill säga annars får vi se vad det blir för klass.)

 


 
 


Träning för Frida Rännar

Hemma från träning! Har just duschat mig ren och kollat en stund på American Idol. Träningen för Frida Rännar gick rätt bra, var riktigt tungt underlag på banan och det märktes på Robin men han gjorde sitt bästa som alltid och pigg var han! Slutade träningen med en bana på 1.10 som gick bra, nu ser jag framemot tävlingshelgen i Gävle! Pappa skulle egentligen filma sista banan idag men han krånglade till det för sig själv så det blev inget.. men han lyckades filma enstaka hinder så det är det som får duga för den här gången. Nu ska jag krypa ner i sängen.. ska upp tidigt imorgon och ta ut hästarna.  



 
 


 
 
 Efter träningen ikväll
 


En tanke har slagit mig!

Väntar på ett brev! Igårkväll satt jag och klickade runt på olika sidor och hittade en sak som jag skickade efter men vad får ni inte veta just nu men det kommer att avslöjas senare! Pappa tog ut hästarna imorse så jag fick lite sovmorgon, jätte snällt av honom! Ikväll ska jag fara och träna på Hippo för Frida Rännar anledningen varför jag gör det är för att jag missade Busterträningen i helgen och vill hoppa en gång innan helgens tävling i Gävle.


En tanke har slagit mig.. Jag funderar nämligen på att hoppa MSV i Vännäs, är inte helt säker än om jag ska göra det men nog har jag lust alltid. Jag vet trotts allt att om mina nerver håller sig lugna så kan vi klara det men allt sitter i nerverna och ibland är dom och spökar alldeles för mycket! Måste nog fundera lite till innan jag bestämmer mig men jag vill så gärna på något sätt! 
 
 
 


 Bilden är tagen på hippo förra året
 
 


Uppdatering med film och bilder

Hemma från fjällen! Efter 6 timmars bilfärd med en ensam ren på vägen och världens äckligaste pizza som lunch är jag äntligen hemma i Vännäs igen!! Har varit ett par underbara dagar med familjen med massor av unospel, sol, bränna, sömn, korsord med mera. Ikväll har jag njutit av min ridtur med Robin, han var pigg och galen och jag är lycklig som får rida igen! Hade tänkt ladda upp filmen från sundsvall (LBn) på söndagen också för ni som är intresserade, samtidigt bjuder jag också på två bilder från stallet.
  


 


 0-0a och en andra placering i LB (1.00)
 
 
 
 
 
 


Dålig uppdatering

Oj så dålig uppdatering.. Och det lär inte bli bättre nu när jag bär mig av till Vilasund. Hade tänkt berätta om reslutaten från helgens tävlingar och hur det gick men har inte tid med det just just nu har nämligen samhälls prov alldeles strax. Hade ju en önskan att bli filmad i helgen men den önskan vart inte uppfylld har 1 film från söndagens LB dom andra klasserna får jag helt enkelt skriva om. Så fort jag har tid ska jag uppdatera ordentligen men tills vidare får ni nöjar er med att jag är vid liv! Ha en bra påsk, kanske har jag internet i stugan annars blir det ingen uppdatering för än på måndag nästa vecka, ha det bra allihopa!
 
 


 Bild från Nordmaling La/Msv
 


RSS 2.0