Fredag, lördag, söndag

Fredag: Blev en ganska lugn tur med alla gångarterna, red barbacka på hacket runt stora nyby, väl hemma i stallet hade både jag och Robin vid frost på kinderna och ögonen men ridturen vart lyckad och han skötte sig riktigt bra!

Lördag: For ut på en timmas ridtur, jobbade med att han skulle lyssna på skänkeln, blev en hel del tempoväxlingar, allt gick bra och han var pigg och glad! 

Söndag: Ikväll är det träning som gäller, ska fara och träna för Buster klockan 8. Ska bli riktigt roligt! Var ett bra tag sen jag hoppade sist så nog blir det spännade att se hur det går! 


onsdag, torsdag, fredag

Onsdag: Blev ingen ridtur pågrund av snöstormen som pågick under dagen/kvällen, tog in Robin från kylan och där stod han och skakade av kyla så han fick bli extra ompysslad istället för att fara ut i det hemska vädret.

Torsdag: Vi for ut på en kall kylig ridtur i den nykomna snön. Ibland kan man verkligen inte tro att Robin är 18, vilken energi han har och vilken arbetsvilja, jag älskar det! Jobbade även vidare på avbrott och igångsättningar och allt flöt på riktigt bra!

Fredag: Idag får vi se vart det bär av, troligast blir det en sväng runt stora nyby för att bara känna att han är framme för skenkel sen blir det nog att ta tag i ställningen. Känner dock att kylan kan krypa under alla kläder, det gillar vi inte!



 
 


söndag, måndag, tisdag.. onsdag?

Söndag: Istället för träning för Buster som vart ett missförstånd så fick han sig en vilodag.

Måndag: For ut på åkrarna och körde kondition och styrka, han kämpade på riktigt bra, har nog aldrig varit med om en sån sammarbetsvillig ponny, med öronen spikrakt framåt galopperade vi över dom snöiga åkarna, ridturen avslutades med en nöjd Erika på ryggen och en trött ponny!  

Igår: Igår for vi stora nyby och en liten sväng ut på åkern igen, tränade mest på att få ett jämn rytm och sen lite på avbrott och igångsättningar och vart även en del galoppombyten, tror nästan han hade lite träningsvärk från gårdagens tur.

Idag: Idag får vi se vart ridturen bär oss, hoppas på att en stor del av blåsandet har lugnat ner sig, annars kan det bli en tung ridtur med en känslig ponny som lilla Robin.



 
 


Missförstånd

Missförstånd angående träningen för Buster, fick veta nu att det bara är för storhästar ikväll tråkigt nog jag som var så taggad på att hoppa. Men jag får se det från den positiva sidan, har ännu en vecka på mig att jobba upp konditionen osv.



 
 


Buster ikväll

Gårdagens ridtur runt stora nyby, red på hacket för att känna på honom innan Busterträningen som ska bli av ikväll. Tränade tempoväxlingar, från början gick det väl sådär tycker det är så svårt att få tillbaka honom när han har hacket man får han aldrig riktigt under sig i minskningarna men på slutet gick det mycket bättre men det är absolut något vi måste träna vidare på! Nu hoppas jag bara att kvällens träning går bra efter ett långt uppehåll, ska bli riktigt kul att hoppa igen och det tror jag att Robin också tycker. Uppdatering om träningen får ni antingen senare ikväll eller imorgon. Ha det bra! 

  


Jobbet gav resultat

Gårkvällens kämpande i ridhuset. Igår kväll for jag upp på Norrmalm för att rida igenom Robin riktigt ordentligt men ingenting ville gå vägen.. Jag lämnade därefter Robin till Emmeli som hoppade upp på honom, efter 45 minuters av hennes ridning hade han blivit mycket finare och när jag hoppade upp hade en stor del av problemet lossnat. Det kanske inte är så omöjligt trotts allt? Hoppas att det går lika bra idag, men efter alla tips håller jag iallafall tummarna!



 
 


Gamla tider

Har helt glömt bort hur länge jag har ridit Robin. Den här filmen är från 2006. Bland dom första träningarna för mig och Robin tillsammans! Ganska roligt att se hur mycket man kan lära sig på en och samma ponny! Kan knappt förstå att det här är sista året jag har Robin.. Tiden har bara flygit iväg!


 


 
 

Taget 2006
 
 


Fortsättning på problemet

Gårdagens ridpass runt stora nyby. Började med att byta bett innan jag for ut för att få han att sluta bita tag i bettet på vänster tygel men det gav inga resultat och vi fick ändå samma problem mot slutet. Har försökt jobba bort det här nu på alla olika sett men han sitter fortfarande fast i vänstern vad jag än gör. Som sagt har jag provat en hel del men inget har riktigt gett något reslutat. Från början blev allt bättre när jag mjukade upp bogen innan jag började rida ordentligt men nu hjälper det inte längre på samma sätt, pressa han runt skenkelt har vi också provat ett antal gånger nu men han vill ändå inte lossa sig helt. Här om dagen gick jag in på en volt och han släppte helt och allt kändes riktigt bra men direkt jag rakriktade honom så var han ändå tillbaka där vi började. För mig är det här en riktigt gåta just nu, nog har jag tålamod men tydligen inte tillräckligt. Någon som har några tips och ideér? det skulle uppskattas! 

Slutpratat om dom negativa sakerna med ponny. Proppen har kommit ut till hippo och jag sitter och funderar på vad jag ska hoppa på första tävlingen på året, känns som att det skulle vara ett smart val att börja lugnt eftersom det dröjer ungefär 2 månader innan nästa tävling kommer. Vi får se helt enkelt ska klura lite till på det där så jag är helt säker på vad jag vill innan vi anmäler oss, ska nog rådfråga några stycken också och ni får gärna tycka till ni också! Ha det bra så länge! 

 


 
 


Robinhoods.blogg.se

Nu har jag tagit hästbloggandet på allvar. Här på Robinhoods.blogg.se ska jag försöka uppdatera om mitt hästliv och mindre om mitt vardagsliv. Just nu är ingen header eller något annat fixat men ska försöka fixa det inom en kort tid. Min tanke är att bloggen ska medföra uppdateringar om Robin och min vardagliga träning sen får vi se hur länge det håller i sig. Hoppas ni gillar det! 



 
 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0