18 år och namnet är Robin Hood

18 år och namnet är Robin Hood. Kan inte förstå att Robin har paserat sina bästa år och går mot sina äldre dar däremot så går han fortfarande som en klocka och är lika pigg som en 5 åring men han är även en riktig klok häst trotts allt och gör allt för mig vad jag än begär, som jag sagt förut.. Han är det bästa! Kan inte heller förstå att det är sista året tillsammans.. ögonen svider när jag tänker på det men istället för att tänka så långt tänker jag på hur mycket vi ska hinna med den här sista tiden, alla underbara tävlingar, träningar och mycket mycket mer det enda jag kan göra nu är att le.. tävling till i helgen med elitlaget, finaste.
 
 


 
 


Busterträning (film)

Här kommer videon från gårdagens träning för er som är intresserade!


 
 


Buster träning 22/3

Kvällens Busterträning. Jag tror det är någon som har kommit på hur man ska ta sig ur på bästa sätt när hacket sitter på! Övningarna var roliga och komplicerade som vanligt ikväll men jag gillar utmaningar! Robin skötte sig riktigt bra faktiskt förutom att han dyker med huvudet när det gäller markarbetet och blir riktigt stark. Hade tänkt ladda upp en slutfilm från träningen med youtube verkar inte vilja ge med sig ikväll så det får bli någon annan dag, kanske imorgon om ni har tur, nu måste jag sova, godnatt! 
 
 


 
 


Hoppas att veckan går fort

Fick en fråga som jag hade tänkt svar på lite snabbt.

''Hej vart hittade du bilderna från Umeå?''
Svar: Jag fick några bilder av Julia Lindqvist och även bilder från hon som har bloggen www.mjaaaapp.blogg.se.

Nu är det dags att göra ett ryck mina kläder är överallt i mitt rum. Ska passa på att söka fram ridkläderna till ikväll nu och sedan göra mig klar för att rusa vidare till stallet. Träningen är inte för än 21.00 men hade tänkt fara och kolla på första gruppen för ovanligthetens skull! Nu är jag ivirig jag vill träna och göra rätt nästa helg bär det av till Sundsvall ännu en gång, hoppas veckan går fort!

Pappa har varit duktig. Medans en lat dotter satt och såg på tv med en katt i knät satt pappa och skrev ner i kalendern vilka tävlingar det är som gäller i sommar och inte blev jag mindre peppad för det! oj så kul det kommer bli, ser verkligen framemot 2010, dock sista året det känns inte alls lika roligt.. Nu har jag inte mycket mer att dela med mig av, ha en fortsatt bra dag!
 
 


 
 


Vita Kingsland ridbyxor Säljes!

Dags att sälja mina vita Kingsland ridbyxor. Först till kvarn! Storlek S, pris 700-800 kr, passa på!



 
 
 
 
 
 


Finaste

 
 
 


Nu är jag hemma igen

Hemma igen! Nu är jag hemma igen efter en trevlig kväll med mat och massor av prat med Umeås Elit tjejer har även fått jackan & schabraket som pappa hade beställt! Ser fram emot laget! Efter en trevlig kväll passar jag nu på att kolla på hästar på bukefalos jag har hittat en riktigt snygging & då menar jag en riktigt snygging, kolla in bilden vad finns det att säga mer än att det är ögongodis?


 Bild tagen från Bukefalos
 
 
 


Idag svävade vi på moln

Idag svävade vi på moln, takten i alla gångarter var perfekt övergångarna var perfekta och handen kunde ligga stadigt med ett fint sug i handen, inget kastande med huvudet i ökningarna det enda som behövdes var en stadig hand och ett tryck från skenklarna för att få fram dom där fina rörelserna som bara Robin kan göra, Fina fina ponny du är bäst.  
 
 


 Foto från idag
 
 


Klockan 5 bär det av..

Dags för att skynda mig iväg till stallet. Nu måste jag klä på mig ridkläder och bege mig till stallet klockan 5 bär det av med pappa och mamma till Strömbäck där vi ska äta middag med familjer och dom ryttare som ska tävla i Elitlaget i år. Om jag hinner uppdatera efter ridturen gör jag det annars så kommer uppdateringen när jag har tid över. Ha en bra dag! 

 


 Finaste
 


Hästarna i stallet

Såg en tjej som hade uppdatera om vilka hästar som stod i samma stall som hennes egen häst så jag hade helt enkelt tänkt göra likadant men berätta om hästarna som Robin står med!
 


Första hästen är C-ponnyn Nenta hon ägs av familjen Bäckström.


 
 
 
  Sen har vi storhästen Laina hon ägs också av familjen Bäckström
 
 
 
 
 
 Tredje stallkompisen är C-ponnyn Shiela som ägs av Madelene Lundberg.
 
 
 
 
 Sen har vi också D-ponnyn Bobby som ägs av Malin & Amanda Jonsson
 
 
 
 
 
Och den sista hästen i stallet är B-ponnyn Grandard som ägs av Elin och Julia.
 
 
 
 
 



Har fått plats för buster på söndag!

Gårkvällens ridtur var underbar. Även fast vädret inte var det bästa igår var ridturen igår helt underbar verkade som att det var Robins dag!

Idag: Blir en ridtur runt stora nyby med mycket galopp för att få en jämn galopp blir också att gå in på volt där det finns bra med yta och försöka mjuka upp honom lite.

Föresten!! Har fått plats för Buster på söndag, känns helt super! Ska nämnligen fara ner till Sundsvall igen på tävling nästa helg så det känns skönt att jag hinner träna innan det bär av ner igen. Kommer kännas konstigt att inte ha med mina föräldrar denna gång dom ska nämligen fara till stugan i Fjällen men då är det tur jag har Sofie som jag kan samåka med ner. Klasserna blir detsamma som förra helgen vad jag vet nu, alltså LB,LA, LB,LA men tävlingen är inte som vilken tävling som helst det är nämligen dags för årets första elitlags tävling, spännande!

 
  


Div 1 laget för något år sen.
Från vänster, emma lyxzen - Eddie, Erika Lilja - Robin Hood, Sofie Sjöström - Lillan & Vilma Einarsson - Pedro 
 
 
 


2 dagars vila efter en tung helg..

Har varit en lugn vecka för Robin än så länge. Veckan började med 2 dagars vila efter en tung helg kände verkligen att det behöves för honom efter den långa resan både ner och hem + 4 klasser. Igår for jag ut en runda barbacka och red i alla gångarter och han var lika fin som vanligt! Idag blir det nog sadel som gäller i ovädret, ska försöka arbeta vidare på öppna & sluta hade jag tänkt. Nu har jag tyvärr inte tid att skriva något mer ska springa ner och äta middag sen packa på mig kläder så jag klarar av all blåst där ute, hoppas också att det har slutat snöa.


 
 
 
 


Resultat/Filmer Timrå Hästsportförening

Nästan bloggtorka men nu ska ni få resultat, filmer och sammanställning av tävlingshelgen nere i Timrå! Började med att vi åkte ner på fredagen vid 2 tiden, väl framme var det uteboxar som gällde men frysna Robin klarade sig bra med hans 3 täcken. Innan vi lämnade Marco & Robin där red vi lite mjukgörande i ute ridhuset, allt funkade riktigt bra och han var lydig och fin sa sedan godnatt och lämnade dom för natten. 
 
 

Dag 1: Första dagen började med en LB. På framridningen var han fin och lydig precis som dagen innan men när jag hoppade på framhoppningen kändes han ganska stum i sina ben när vi gick in för att rida dagens första klass. Grunden gick bra som ni hör på filmen slår han nästan i alla hinder i grunden så det var på håret, men vi kom till omhoppning och vi nollade och slutade på en härlig 4:e plats!


 
 
 
 























Efter en 4:e plats i LBn kändes mina nerver lugnare och satt mig upp för att rida LAn som hade bedömingen A:0/A
Redan på framhoppningen kände jag att han var tung i fram men försökte inte tänka på det så mycket. Kom in på banan och ökade tempot en aning slutade med 8 fel och en riktigt stark häst och som jag skrev tidigare han var tung fram och dom hinderna han rev var med fram men rivningarna var också pågrund av mig och inte bara Robin.




 
 
Dag 2:
Eftersom Robin hade varit tung i fram på i gårdagens klasser försökte jag rida fram honom lite mer med tempoväxlingar, ökningar, skenkelvikningar innan vi kom in på framhoppningen. Framhoppningen för LB kändes bättre men han var fortfarande och slog i räcket många av dom gångerna jag hoppade det. Väl inne på banan verkade han ha tagit ny energi och var riktigt fin i grunden, allt flöt på och han hade mycket finare språng än gårdagens, precis som gårdagen kom vi till omhoppning men klantade mig på linjen (som ni ser på filmen) och fick 1 ner men det slutade med en 3:e plats trotts allt.




 
 
Nu var det dags för sista klassen i Timrå den här helgen. På framridningen var han inte alls lika pigg som han brukar han var loj i benen och hade inte alls lika mycke energi som i förra klassen, på framhoppningen slog han fortfarande i räcket flera gånger men på oxern hoppade han riktigt fina språng. Inne på banen flöt allt på bra, han var trött och fick rida mer än vanligt men han gjorde allt som jag sa åt honom att göra som vanligt och han var inte alls lika stark heller. Rundan slutade med 4 fel i grunden men var nöjd ändå eftersom han hade känts så loj på framridningen dock förståerligt efter en lång resa ner och 4 klasser på 2 dagar. 
 
 
 

Dressyr klockan 6

Måndag: Vilodag för lilla Robin.

Tisdag: Jobbade med halter från alla gångarter, blev stor skillnad på slutet. Duktig ponny!

Onsdag: Idag har jag fått ta en reservplats för Pia i dressyr klockan 6, känns skönt att kunna rida igenom honom innan vi bär oss av till Timrå på fredag! Idag ska jag också försöka packa ner lite grejer som ska med till helgens tävling! 
 
 


 
 


Positivt och negativt

Det enda jag kan tänka på nu är Timrå! Jag är verkligen uppladdad för tävlingshelgen i Timrå nu och Robin är nog lika laddad som jag!

Igår var det Busterträning, till en början gick allting bra han var fin men stark när det gällde markarbetet men vi löste det eftersom. Första rndan på banan gick bra han var fortfarande rätt stark men allt flöt på bra, sen blev det höjning banan flöt på till en början men sen kom problemen han drog extra mycket med hacket och det vart inte bättre av att jag vart irriterad men efter att ha tagit några djupa andetag tog jag om dom hinderna som hade varit det största problemet och då gick det riktigt bra, men som ni kanske vet så är man aldrig helt nöjd även fast det gick bra just det sista när allt annat har varit annorlunda än vad det brukar men allt kan inte alltid gå som på roser som man säger, så illa var det faktiskt inte och som jag har sagt tidigare jag har för stor press på mig själv, jag vill för mycket och det är väl både positivt och negativt. Men nu i efterhand kan jag tänka efter på det som jag gjorde fel och jag laddar nu bara upp för en härlig vecka ute i solen sen den härliga helgen i Timrå.


Bilder från tävlingen på Hippo förra helgen


 

 
 
 
 
 


Timrå eller inte?

Måndag: Blev Robins vilodag den här veckan, tyckte det passade bra efter söndagens tävling där han skötte sig riktigt bra sista klassen.

Tisdag: Red bara på mjukt och jobba med skenkelvikningar, öppna, sluta. Gick bara bra, han var fin! Dock var inte vädret så fint men inte stoppade det mig att rida i lite storm.  

Onsdag: For ut och red stora nyby, blåste rätt mycket idag också men vi jobbade med skenkelvikningarna till en början sen blev det mer galoppombyten insatta, gick även in på volter där det passade. Allt går riktigt bra just nu, längtar tills alla tävlingar börjar rulla igång.

Timrå eller inte?
Håller tummarna för att pappa hittar sovplats i Timrå imorgon för familjen + Sofie som ska åka med oss om vi nu hittar boende! Om 2 dagar börjar sportlovet det betyder att jag får mer tid till hästen och kan även passa på att rida i ljuset mitt på dagen och om det nu blir av så är den omtalade Timrå tävlingen sista helgen på lovet! Håll tummarna nu för vi hittar sovplats. 
 
 
 


 
 


Anmälde oss till Timrå igårkväll

Jag ser fram emot 2010 tävlingar! Tanken att det är sista året jag tävlar Robin är jätte tråkigt men försöker inte tänka på det så mycket än. Har många härliga tävlingar att se fram emot innan tiden för oss är över. Jag och pappa anmälde oss till Timrå igårkväll dock är det inte säkert att vi ska fara än måste hitta både boende och uppstallning över natten innan vi kan fara men om vi far så blir det nog samåkning med Sofie ner.

 


 
 


Lite härliga bilder från hagen idag

 
  

 

 
 
 
 


Umeå ryttarförening (årets första tävling)

I helgen var det tävling för första gången på det här året. Tävlingen var lite speciell i helgen pågrund av att D-ponnerna startade först den här gången.

Lbn gick inte alls bra, hade svårt redan på framhoppningen, satt och grejade med handen alldeles för mycket och satt aldrig upp en jämt tempo inne på banan, blev nog en av dom värsta runderna jag ridit vet inte vad jag höll på med slutade iallafall med 12 fel i grunden och allt var pågrund av mig. Efter Lbn var jag inte alls taggad på att hoppa Lan men när jag hoppade fram på framhoppningen kändes det mycket bättre, allt flöt på och jag satt inte alls och grejade med handen.

La banan flöt på riktigt bra, han var super fin och tog stora fina språng. Bedömningen var grund på tid. Slutade med en finfin ritt med 4 fel men det räckte till en 3:e plats, hon som vann var enda nollan i klassen. Måste nog säga att jag har världens finaste ponny! Lbn är bara att stryka och gå vidare men känslan som var i lan ska jag ha kvar länge, vilken drömponny jag har! 


Blev ingen filmning i helgen tyvärr, så osmart som jag var tog jag med kameran men inte minnet så filmerna rymdes inte så ni får fantisera er hur det såg ut istället. Idag hoppas jag på att få anmäla mig till Timrås tävling som är näst nästa helg! Sista anmälningsdag är idag och går ut klockan 6 så jag hoppas att jag har en givmild pappa som låter mig få fara och tävla en tävling till innan elit tävlingen. 
 
 


 
 


RSS 2.0