''bäst till häst''

Gårdagens ridtur (fredag) - for ut stora nyby, mitt mål med ritten var att sätta upp tempot och känna att han var kvick i benen innan helgens tävling, allt gick bra och han var riktigt pigg och glad!

Idag ska jag jobba med mycket mjukgöring, tempoväxlingar och att hitta en bra tävlingstempo så jag inte får undertempo imorgon. Nervositeten börjar krypa i kroppen nu men det ska bli riktigt roligt! Första tävlingen på året, har inga alls förväntningar hur det kommer gå, det enda jag vill är att ha roligt och känna att Robin har bjudningen och att han också tycker det är roligt!


Ikväll blir det att göra klart det sista med packningen, nästan allt är klart nu ska bara smörja upp sadeln som jag inte har gjort än sen ska jag sätta mig ner med boken '' Bäst till häst '' en jätte bra bok som handlar mycket om koncentration, självförtroende, målsättningar och prestationen på tävlingsbanan m.m. Faktiskt en riktig höjdarbok enligt mig. Ne nu ska jag inte sitta här och slöa, ska faktiskt ta på mig ridkläderna och bege mig ut på sista ritten innan tävlingen! 
 
 


 
 


Börjar undra om han tränar konditionen i hagen..

Som en omväxling red jag över älven idag. Eftersom jag var hemma idag och det var riktigt fint väder och inte alls kallt ute så tog jag tag i ridning på allvar och for över älven till Pengsjö backen och tog en lång galopptur uppför, efter att jag hade kommit upp för hela den långa backen hade jag förväntat mig en fullt flåsande häst men när jag kollade på honom så såg han inte ett dug ansträngd ut konstigt nog, börjar undra om han tränar konditionen i hagen den gamla mannen! När jag hade kommit ner på plan yta igen fortsatte jag galoppera och trava som vanligt och det var längesen jag kände att Robin var såhär fin och jämn, ville inte sluta rida! Hoppas iallafall att det där håller i sig och att han samlar krafter till helgens tävling. 
 
 


Bilden är tagen idag före ridturen
 
 


Kavaj säljes

Är på tiden att jag försöker sälja min gamla mountain horse kavaj. En fin marin blå kavaj som är i bra skick. 200 :-

 
 


 
 


 
 
 


till tävlingen i helgen

Tack vare magbesvären kunde jag spendera morgonen i stallet.. och smörja det saker som ska packas ner till tävlingen i helgen. Har också hunnit mocka och gjort foder så nu är det bara ridningen kvar men det blir nog av senare vid lunch, funderar på om jag ska rida över till andra sidan älven och ta en uppfriskande galopptur uppför Pengsjö backen men vi får se, beror mest på vad det är för grader ute. Tvättmaskinen är iallafall i full gång med att tvätta shabrack, nosludd och annat just nu känns som jag är ute i riktigt god tid med att packa den här gången annars brukar det alltid pågå kvällen innan men inte den här gången, nu är jag verkligen ute i tid!


 
 


Frågor och svar

Hur började det:
På vilken klubb började du rida? Vännäs ryttarförening, började på ridskola för första gången hos Lundbergs när jag var liten.
Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Det är mångas förtjänst men mest tack vare Mamma, pappa, mig själv, carolina määtä, Buster Odlander, Linda karlsson, Pia Lundmark. Dom där är en del av dom alla som har hjälpt mig att komma såhär långt och det ska dom ha ett stort tack för!

Vilken häst har lärt dig mest?: Det är nog Robin, har lärt mig så mycket i både dressyr och hoppning med hjälp av honom.

När började du tävla högre än klubbtävlingar?: När jag hade ridit Robin ett bra tag, första tävlingen hoppade vi Ld, Lc tror jag.

Vilken häst har du mest placeringar med?: Det är Robin helt klart har alla utom en rosett med honom, den fina ponnyn och alla rosetter har mycket fina minnen.
Dressyr:
´
Hoppning:

Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?:
Robin 155

Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Robin, en bana på 120 något enstaka hinder på 125

Vad tävlar du för klasser?: LB, LA alltså 1meter, 110.

Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlat något i år men i helgen gäller det och det kommer en uppdatering hur det gick efter tävlingen.

Vilken klubb föredrar du att tävla hos?: Måste nog säga Lycksele. Anledningen till det är att det alltid har gått riktigt bra där, sen vet jag inte om jag tycker själva klubben är bra, om jag ska ta med miljön osv är det nog Piteå.
´
Häst:
 
Vem är den hetaste hästen du ridit?:
Svår fråga, mitt minne är inte det bästa men om jag tänker tillbaka på början när jag red Robin så var han en riktigt kanonkula.

Vem är den starkaste hästen du ridit?: Måste nog vara Daily för väldigt längesen.

Vem är den minsta hästen du ridit?: Bettan är hennes namn, en liten shettis som jag hade förut när jag var mindre.

Vem är den största hästen du ridit?: Tror nästan det är Tellus som stod på VännäsRF när jag gick på ridskola där.

Vem är den häst du tog grönakortet på?: Robin Hood, min finaste

Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Robin

Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Robin

Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Bara Robin. Första laget gick i Div2, andra i Div1 och sen nu har jag chansen att kvala till Elitlaget för Hippo. 
 
 
  


 
 


Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Det är nog Delize som är Pia Lundmarks häst, tävlar msv i dressyr.

Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: En 1:a plats med Robin

Vad är det svåraste program du ridit?: La tror jag det var minns inte riktigt.

Vad tävlar du för klasser?: Har inte tävlat dressyr på ett bra tag nu men sista tävlingen i dressyren var La om jag inte minns helt fel.

Vad har du tagit för placeringar i år? Jag har inte hunnit tävla någon dressyr i år.

Tisdag 23 feb

''Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder'' Den meningen passar perfekt till idag har varit över 20 minus hela dagen, imorse när jag tog ut hästarna vi 7 tiden var det 30 minus huvva! Men trotts det kalla vädret har jag varit ute och ridit ikväll 40 minuter och kämpat lite med mjukgöring, förutom att jag frös om mitt lilla ansikte så var det en väldigt lyckad ritt och jag är nöjd! Hoppas dock på varmare väder imorgon så jag kan sätta mig upp utan att känna kylan som förfryser mina kinder. 

 
 


 
 


Bjuder på sommar bilder


 

 
 
 
 
 


 


Hoppträning för Buster

Var ett tag sen jag uppdaterade. Igår var det iallafall hoppträning för Buster började med en svår övning med mycket saker som hände hela tiden nästan så det var näst intill omöjligt men efter några gånger gick det bättre och bättre men man var tvungen att vara 100 % koncenterad på vad man gjorde hela tiden, en liten miss så var hela ''linjen'' nästan omöjlig att greja. Efter en jobbig uppvärmning var det bana som gällde, hoppade först banan på en låg nivå sen höjde vi upp och hoppade samma bana fast på högre höjder, jag är nöjd med träningen och ser framemot hippo riktigt mycket nu även fast jag är lite små nervös. 


 



Här har ni en film från banan som ligger på 1m-1.10
 
 


Snart bara en vecka kvar till tävling

Onsdag: Fortsatte träna lite öppna och sluta blev dock mindre skenkelvikningar. han var duktig och gjorde sitt bästa som alltid, märktes när jag kom hem från ridturen att han var trött i bakbenen så idag (torsdag) ska han bara ridas som vanligt i normalt tempo i en låg form.


Snart bara en vecka kvar till årets första tävling, tävlingen hålls på hippo det ska bli spännande och roligt på samma gång ser fram emot det! Och för ni som har missat så ska jag hoppa Lb(1m) och La(1.10) nu ska jag göra mig iordning för en ridtur runt stora nyby här gör man ingen nytta, adios!





Skönt att problemet med..

Måndag: Robin fick sin vilodag medans jag satt hemma pluggade, kände att han förtjänade det efter en hård träning i söndags.

Tisdag: For ut stora nyby tränade skenkelvikningar, öppna, slutna och galoppombyten allt gick riktigt bra, Känns skönt att problemet med vänstertygeln har blivit löst och att jag äntligen kan koncentrera mig på nya svårigheter! Nu börjar jag verkligen längta till tävlingssesongen.
 
  


 
 


Första inlägget med video

Nu kommer det första inlägget med några videoklipp från träningen igår (söndag) för Buster. Träningen gick bra, allt flöt på och Robin var duktig men som ni kanske märker på slutvideon som är längst ner så blir han väldigt stark på vissa linjer och jag kan inte få upp hans huvud som dyker ner under frambenen lite då och då men som Buster och pappa sa ''du har för höga krav'' dom kanske har rätt i det dom säger, bara fortsätta att kämpa! Nu är det en träning kvar tills Hippotävlingen blir bara nervös av att tänka på det!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Han var duktig och fin idag

Idag (lördag): For ut just när solen började gå ner idag riktigt mysigt! började med att göra serpentinbågar över vägen i skritt, fortsatte sedan i trav, efter att ha mjukat upp honom litegrann satte jag igång med tempoväxlingar, han var duktig och fin idag. Längtar tills träningen för buster imorgon!




Han gjorde min dag ännu en gång

Igår (torsdag): Blev jag tvungen att hoppa över ridningen pågrund av massa skolarbete, det var ingen höjdare kan jag säga er men vart så gott som tvungen.. skolan gick före för en gångs skull! stolt att jag tänkte på betygen i första hand men däremot skulle jag gärna ha ridit igår ändå!

Idag (fredag): For ut i solen. Kändes som det bästa skulle vara att plumsa och leka lite på åkern och det var just det vi gjorde, Robin blev ung igen och oj vad han tyckte det var roligt att få hoppa runt i den djupa snön, energin var på topp och det var inte mer än underbart att rida idag! Han gjorde min dag, lilla pojken.
 
 


Bilden är tagen efter dagens ridtur. 
 


Tisdag, onsdag, torsdag(träning för pia)

Tisdag: Gjorde illa handleden på dagen i skolan så jag hade planerat en lugn tur runt stora nyby men istället vart det hårt kämpande med skänkelvikningar och plums i riktigt djup snö, han var duktig, arbetsvillig och riktigt pigg!  

Onsdag: Hade dressyr träning för Pia halv 7. Allt började med att Pia fick sätta sig upp och känna på honom, det var då hon kom fram till vad som var problemet. Robin försöker komma undan med sitt ena bakben så han slipper jobba med det, lite som vi människor gör när vi tycker något är jobbigt vi försöker försvara oss och göra på ett enklare sätt om det blir för jobbigt. När Pia hade ridit i 15 min fick jag sätta mig upp och rida på samma sätt som hon hade ridit honom hela tiden och allt blev mycket bättre när jag visste hur jag kunde förhindra den dragande tygeln på vänstern, och med massa hjälp av Pia gick det bara ännu bättre! Så nu gäller det att jobba vidare på det jobbiga och hoppas på att det ger resultat tillslut!

Torsdag: Idag får vi se vad som blir av med Robin, har ett prov imorgon som måste pluggas till så jag ska försöka få mamma och pappa att gå en sväng med honom så jag slipper stressa så mycket. Annars om det inte blir någon hjälp från deras sida så får jag helt enkelt göra en snabbtur i skritt och trav. Eftersom Robin arbetade mycket med samma svaga ben hela passet igår så kommer han säkert ha träningsvärk idag och därför ska jag bara rida lugnt så han får sträcka ut muskeln utan att jag sätter någon press.


NYHETER! Nu är det bestämt.. har nu anmält mig till Hippos elitlag. Nu gäller det bara att vi har turen med oss när vi ska ''kvala'' om vilka som får tävla i laget och vilka som är reserver så mycket som jag har förstått. Är iallafall roligt att få en fråga om elitlag när jag aldrig har haft tanken i mitt huvud tidigare så nog är jag glad alltid! pirrar lite i magen dessutom. 
 


 
 


Det är mycket som händer just nu..

Det är mycket som händer just nu! Igår blev jag frågad om jag var intresserad att tävla i elitlaget för hippo, visst skulle det vara roligt eftersom det är sista året jag tävlar Robin överhuvudtaget men samtidigt så går sista omgången i MSV och det vet jag inte om vi är beredd på än och det är inte bara det man måste fundera över, ska ta och tänka till ordentligt ikväll tillsammans med mamma och pappa så vi får allt se vad som blir av och inte men kul skulle det vara. Samtidigt som att vännäs är min klubb och jag gärna skulle starta lag med men då är bara frågan om det blir något lag för vännäs i år? Nog pratat om det nu gäller det bara för mig att tänka till vad jag vill!
Nu ska jag ta och fara ut och rida en sen kvällstur, har gjort illa handleden oturligt nog så det blir nog inget hårt pass för jag och Robin ikväll men imorgon har jag fått dressyr plats för Pia halv 7 & det ser jag verkligen fram emot, känns som det är på tiden att han får lösgöras för en bra tränare! 
 
 


 
 


Fredag, lördag, söndag(träning)

Fredag: Fick fortsätta jobba med framåtbjudningen kände också att han är på väg tillbaka till att bli ojämn i munnen, försökte inte bry mig så mycket om det just idag blev mer fokus på att han skulle hålla ett bra tempo.
 
Lördag: Red på hacket för att slippa bråka om ojämnheten i munnen, allt gick super! Galopp ombytena blir bara bättre och bättre, mycket positivt, framåt och glad nästan som en ny ponny!!

Söndag: Tog tag i hoppningen själv, red upp vid halv 9 till Malmen. Blev lite olika övningar, började med att värma upp på en åttvolt runt ett litet räcke gick sedan över till travhoppning på åttvolten efter det bytte vi övning till studds och hoppade igenom det några gånger till det kändes bra, bytte sedan till 5 1/2 slutade på en 1.15 oxer med finfina språng! Avslutade sedan hoppningen med att hoppa igenom en kombination på 1.10 som bara flöt på rakt igenom, hel nöjd med träningen! Fick även lite hjälp av Emmeli ikväll, tack tack till henne! Alltid skönt att ha någon att fråga om råd vid sidan av!



 
Bilden är tagen efter söndagens kvälls träning. Finaste! 
 
 


Ändrade planer onsdag, torsdag

Onsdag: Blev annat än planerat på onsdagsridturen, han var inte framme för skenkeln och ville inte suga fast i bettet, trippade mest på stället när jag försökte få honom fram till skenkeln så istället för min planering med öppna, sluta och skenkelvikningarna så vart det jobb med framåtbjudningen. Var inte alls nöjd med ritten när jag kom hem men jag försökte hålla mig till det positiva det har trotts allt varit kallt i flera dagar nu och Robin har så lätt för att spänna sig när det är kallt ute så det kanske hade något med det att göra.

Torsdag: Mitt mål med ridturen idag var att få honom mer avslappnad än gårdagen och att få ett bättre sug i bettet, allt gick bra han var pigg och framåt lite kastande med huvudet men det lugnade ner sig när jag fick trycket i honom. Gick iallafall bättre än gårdagen så det är positvit men vi fortsätter jobba med framåt bjudningen imorgon också! 
 
 


 
 


Söndags resultat, måndag, tisdag, onsdag

Söndag: Träningen för Buster gick rätt bra om man tänker att det var första träningen på 1 månad (om inte mer), Känner dock att vi inte är på samma stadie som när vi slutade hoppa men det ska vi nu börja jobba upp igen, det kommer med tiden helt enkelt!

Måndag: Robin fick sin vilodag första dagen på den nya veckan, lite av anledningen var väl för att kylan sved men också för att jag inte hade tid till att rida pågrund av pluggandet.

Tisdag: For ut på en 45 minuters ridtur. Det mesta jobbet blev i galoppen idag, vi jobbade med tempoväxlingar och galopp ombyten & tränade också lite på halvhalter innan vi var hemma i stallet igen, allt flöt på bra och jag kom hem nöjd och glad ännu en gång!  

Onsdag: Idag hade jag tänkt jobba lite med öppna, sluta och skänkelvikningar för att mjuka upp honom lite sen får vi se om det bär ut på åkrarna för lite styrketräning på slutet. Ha det bra!



 
 


RSS 2.0